کد مطلب: 346945
دانا گزارش مي دهد؛
هراس آمريکا از پذيرش ايران هسته اي/ عقب نشيني از راهي که آمديم ممنوع!
تاریخ انتشار : 1404/02/15 13:23:32
نمایش : 50
چانه زني هاي آمريکا درباره پرونده هسته اي ايران راه به جايي نخواهد برد و واشنگتن راهي جز پذيرفتن ايران هسته اي منهاي بمب اتم ندارد.

به گزارش هفت چشمه به نقل از خبرنگار سياسي شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ در حالي گفتگوهاي غير مستقيم بين ايران و آمريکا به ميزباني عمان پس از سه دوره، حالا از سوي آمريکا متوقف شده است که مقامات کاخ سفيد مدعي شدند به زودي زمان دور بعدي گفتگوها را اعلام خواهند کرد.

توقف گفتگوها از سوي آمريکا در شرايطي است که دونالد ترامپ براي آغاز مذاکرات پيش قدم شد و براي دستيابي به توافقي مطلوب با ايران ماه ها پافشاري کرد؛ مخالفت ايران براي مذاکره با آمريکا اما تنها يک دليل داشت و آن تجربه بدعهدي ايالات متحده در قول و عمل بود.

ايران همواره تاکيد کرده است که هيچ گاه از هيچ مذاکره اي که بر مبناي سه اصل عزت، حکمت و مصلحت باشد دوري نخواهد کرد و همواره براي دفاع از تماميت ارضي، منافع ملت مذاکره سازنده را در پيش خواهد گرفت.

اما آنچه در هفته هاي اخير در فضاي رسانه اي غرب شاهد بوديم، اختلافات داخلي مقامات کاخ سفيد بر سر سياست خارجي اين کشور به ويژه در قبال ايران و مسئله گفتگوهاي غير مستقيم بوده است.

طيفي در کاخ سفيد بر گفتگو و مذاکره با ايران براي دستيابي به يک راه حل ديپلماتيک با ايران تاکيد دارند و معتقدند که تعطيلي صد در صدي تاسيسات هسته اي ايران خواسته امکان پذيري نيست و بايد بر سر اين مسئله با ايران توافق کرد در مقابل اما طيفي که به لابي صهيونيستي نزديک تر است بر عدم مذاکره با ايران، پرهيز از امتياز دادن و اعمال فشار بيشتر براي تعطيلي کامل تاسيسات هسته اي ايران تاکيد دارند.

آمريکا مي تواند ايران هسته اي را هم بپذيرد

زبيگنيو برژينسکي مشاور امنيت ملي در دولت جيمي کارتر و رئيس جمهور پيشين آمريکا در سال 2010 ميلادي در اظهاراتي گفته بود،  همان طور که آمريکا موفق شد با اتحاد جماهير شوروي هسته اي کنار بيايد و با چين هسته اي روابط باثبات خود را حفظ کند، مي تواند ايران هسته اي را هم بپذيرد.

يک نظامي اسبق اسرائيلي هم در جريان گفتگوهاي غير مستقيم در اظهاراتي گفت: اگر ترامپ بخواهد با ايران به يک توافق برد - برد و صلح آميز برسد بايد ايران هسته اي را بپذيرد. در غير اينصورت باز هم توافق جديد به سرنوشت برجام دچار مي‌شود.

در جريان توافق برجام، ايالات متحده آمريکا معاهده اي که به امتياز ايران و 5 کشور اروپايي و آمريکا رسيده بود را پاره کرد و به يک باره از برجام خارج شد، بدعهدي آمريکا در جريان برجام در شرايطي اتفاق افتاد که ايران با حسن نيت به تمام تعهدات خود در اين توافق عمل کرده بود اما طرف هاي غربي از انجام تعهدات خود شانه خالي کردند، نداشتن تضمين از طرف هاي غربي موجب شد که ايران برجام براي کشورما خسارت محض باشد.

تصويب قانون جامع اقدام متقابل در مجلس يازدهم اما موجب شد که فعاليت هسته اي ايران از سر گرفته شود به طوري که حالا امکان بازگشت از مسيري که ملت ايران آن را طي کرده امري غير ممکن و ناشدني است.

نه امکان بازگشت از مسير هسته اي براي ايران وجود دارد و نه تحريم هاي خزانه داري آمريکا بر توان و اراده ملت ايران اثر گذار بوده است؛ به نظر مي رسد چانه زني هاي آمريکا درباره پرونده هسته اي ايران راه به جايي نخواهد برد و واشنگتن راهي جز پذيرفتن ايران هسته اي منهاي بمب اتم ندارد.

ايران ليبي نيست

منصور حقيقت پور، کارشناس مسائل سياسي در اين باره در گفتگو با خبرنگار سياسي راه دانا با اشاره به بدعهدي ايالات متحده در ادوار مختلف، گفت: به نظر مي رسد آمريکا دچار مشکلات و اختلافات جدي داخلي است و به همين خاطر ميز گفتگوهاي غير مستقيم با ايران را ترک کرده است.

وي با اشاره به اينکه در جريان گفتگوهاي غير مستقيم ايران و آمريکا تا به اينجا شرايط به نفع کشورمان است، ادامه داد: دنيا ديد که جمهوري اسلامي ايران اهل مذاکره است و اين طرف آمريکايي بود که گفتگوها را فعلا متوقف کرده است.

حقيقت پور با اشاره به اينکه آمريکا چاره اي ندارد جز اينکه به ميز گفتگوها برگردد، تصريح کرد: ترامپ برخي چهره ها را از دولتش حذف خواهد کرد و برخي ديگر را جايگزين خواهد کرد تا بدين ترتيب شرايط براي بازگشت به گفتگوها دوباره فراهم شود.

وي با اشاره به اينکه اختلافات اصولي و بنيادين بين ايران و آمريکا وجود داشته و دارد، ادامه داد: پيش بيني ما اين است که توافقي بين دو طرف شکل بگيرد البته توافق صد در صدي امکان پذير نيست زير اختلافات اصولي نظام جمهوري اسلامي ايران و ايالات متحده حل شدني نيست اما مي توان به يک توافق 30 تا 50 درصدي دست پيدا کرد.

حقيقت پور با اشاره به اينکه مردم و مذاکره کنندگان کشورمان بايد صبور باشند، گفت: آمريکا چاره اي ندارد جز اينکه با ايران هسته اي منهاي بمب اتم کنار بيايد، اينکه بخواهند ما غني سازي اورانيوم را به صفر برسانيم، امري نشدني و غير ممکن است چون ايران ليبي نيست.

نماينده ادوار مجلس ادامه داد: ما در خصوص بمب اتم فتواي رهبري را داريم و امکان ندارد خلاف اين فتوا عمل کنيم اما بيماران بسياري در کشور هستند که به راديو داروها نيازمند هستند بنابراين ما براي نجات جان بيمارانمان از دانش هسته اي بهره برداري خواهيم کرد و تعطيلي آن برايمان امکان پذير نيست.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg